Jongerenadviseurs

Door jongeren

JongerenAdviseurs (JA!) is het onderdeel van Kuseema dat zich richt op het actief betrekken van jongeren. Dat doen wij met advies, onderzoek en trainingen door en voor jongeren. JA! vindt dat jongeren goed weten wat er beter of anders kan in hun buurt, stad of op school. Daarbij kan niemand jongeren beter benaderen dan een jongere zelf. Daarom wil JA! organisaties laten zien wat jong talent voor hun organisatie kan betekenen. Ambitieuze jongeren worden ingezet als adviseur, trainer of onderzoeker of voor meer uitvoerende opdrachten zoals het organiseren van panels, feesten of een themalunch met jongeren en raadsleden.

Op_Weg_Gemeente

De wethouder in gesprek met kinderen van Basisschool Op Weg, Ooij.

Voor jongeren

JongerenAdviseurs zorgt ervoor dat jongeren hun talenten verder kunnen ontwikkelen. JA! verzorgt lessen en trainingen aan jongeren (en waar mogelijk door jongeren). Hiermee stimuleert JA! mediawijsheid en ondernemerschap, leren we jongeren hun drijfveren te formuleren en motiveren we jongeren betrokken te raken bij het beleid in hun stad of buurt.

Adviesvangers

Samen met LOC ontwikkelden we een project waarbij gemeenten en organisaties een trainerspool met jongerenadviseurs krijgen: de Adviesvangers. Via creatieve werkvormen enthousiasmeren jongeren hun leeftijdsgenoten om mee te denken, ideeën aan te dragen of hun mening te geven over vragen van de gemeente of organisatie.

Meer informatie

Jongeren betrekken bij beleid? Neem voor vragen, samenwerking of meer informatie contact op met Charlotte Capello, via  ccapello@kuseema.nl of 024-3605534.

Producten Jongerenadviseurs