Het Kuseema team

Nienke Manderveld

Nienke Manderveld

Directeur, adviseur en projectmanager

Nienke is in haar element als ze bijdraagt aan de ontwikkeling van mensen. Zowel in projecten waarin de talenten van jongeren tot hun recht komen als intern bij het coachen en begeleiden van medewerkers en stagiaires. Nienke ontwikkelt het liefst creatieve werkvormen voor participatieve trainingen of vernieuwend onderwijs. Haar achtergrond als natuurwetenschapper bij de Universiteit Utrecht zet ze in bij de technische ontwikkeling van apps, databases en digitale leeromgevingen.

Robbert Kroes

Robbert Kroes

Directeur, adviseur en pionier

Robbert is initiatiefnemer van Kuseema. Hij ontwikkelt vernieuwende concepten om de zelfredzaamheid en ondernemendheid van jongeren te vergroten. Ook adviseert hij graag over strategische vraagstukken en over communicatie met jongeren.
Momenteel verdiept hij zich in de mogelijkheden van gamificatie in het onderwijs. Robbert is afgestudeerd als pedagoog aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en heeft na zijn studie bij een adviesbureau en bij de gemeenten Almere en Rheden gewerkt.

Else van Tiel

Else van Tiel

Adviseur en projectmanager

Else van Tiel, afgestudeerd neerlandicus en voorlichtingskundige, werkte als projectmanager bij een aantal communicatie- en designbureaus. Bij Kuseema werkt ze als projectleider aan de websites ‘Jongin’ en ‘Opvoedenin’. Else is deskundig op het gebied van projecten en processen en combineert dit met een feilloos buikgevoel voor klanten. Naast haar werk studeerde Else en behaalde ze onlangs de bachelor Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Wilma Klijn

Wilma Klijn

Projectcoördinator Jongin

Wilma’s missie is geslaagd als jongeren nieuwe inzichten krijgen in zichzelf en in de wereld om hen heen. Hiervoor ontwikkelt ze op dit moment het lesprogramma GoFuture. GoFuture is de ideale combinatie van haar studie Bedrijfscommunicatie en haar ervaring als docent.

Daarnaast zijn de Jongin-websites onder Wilma’s hoede: technische problemen, communicatie aspecten en SEO-vragen: Wilma heeft een antwoord.

Charlotte Capello

Charlotte Capello

Projectleider en trainer

Charlotte studeerde Antropologie en Conflictstudies en werkte aan projecten op het gebied van duurzaamheid en burgerparticipatie. Daarnaast heeft zij veel ervaring met het verzorgen van interactieve trainingen voor jongeren. Charlotte houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten om jongeren te betrekken. Van het organiseren van een jongerenlab, het ontwikkelen van activerend lesmateriaal of bedenken van een pitchtraining, tot het geven van een train de trainers training en coachen van Adviesvangerspools en hun begeleiders.

Sanne Quarré

Sanne Quarré

Projectmedewerker

Sanne bedenkt uitdagende opdrachten voor jongeren en verzorgt de websites en persberichten van de verschillende projecten die Kuseema rijk is. Ze maakt iedereen die het horen wil graag ‘letterlijk’ wegwijs in de wereld van de lesmethode GoFuture. Afgestudeerd in de Franse Taal en Letterkunde zitten (ver)talen, schrijven en mooie zinnen haar in het bloed. Ze schreef en vertaalde eerder als communicatiemedewerker voor Europese jongeren-subsidieprogramma’s en werkte als webredacteur voor verschillende websites.